Μεσοθεραπεία

μεσοθεραπεια1
mesoterapiafacial

Τα πάντα για τη μεσοθεραπεία

Η Μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται στην ιατρική εδώ και δεκαετίες σε διάφορες ειδικότητες, αλλά κυρίως στην αισθητική δερματολογία με βασικό στόχο την πρόληψη από την γήρανση του δέρματος. Αποτελεί από τις πλέον αποτελεσματικές και ασφαλείς μεθόδους που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αισθητική ιατρική. Εμποδίζει τη φθίνουσα πορεία της επιδερμίδας λόγω γήρανσης και χαρίζει φυσικά αποτελέσματα.

 

Το δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα. Η επιδερμίδα αποτελεί το τμήμα που εμείς βλέπουμε εξωτερικά. Στο χόριο, ο οποίος είναι ο ενδιάμεσος ιστός, οφείλεται η πυκνότητα, η υφή και το πάχος του δέρματος. Το υποδόριο είναι ο λιπώδης ιστός ο οποίος συνδέει το δέρμα με τους υποκείμενους ιστούς.

 

Η Μεσοθεραπεία έχει στόχο το μεσαίο στρώμα ου δέρματος. Μέσω αυτής της τεχνικής προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις φθορές που προκαλούνται από το πέρασμα των χρόνων.

 

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία. Πρόκειται για μια μέθοδο κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες ουσιών με τη βοήθεια πολύ μικρών και λεπτών βελόνων, στο κατώτερο χόριο, στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Οι ουσίες που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι ενεργά συστατικά, αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες καθώς και διαλύματα υαλουρονικού οξέος. Οι ουσίες αυτές έχουν ιδιαίτερα ισχυρή αντιγηραντική δράση. Το διάλυμα αποτελείται από ένα σύμπλεγμα βιταμινών με τις πιο σημαντικές όπως:

 

Βιταμίνη C. Βοηθά στην επανενυδάτωση του δέρματος, προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου, έχει αντιοξειδωτική δράση

Βιταμίνη A. Επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων

Βιταμίνη Ε. Ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη

Βιταμίνη D. Συμβάλλει σημαντικά στη σύνθεση ασβεστίου

Βιταμίνες της ομάδας Β. Συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου

Εκτός των αναφερθέντων ουσιών και βιταμινών, θεωρείται απαραίτητη η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο μείγμα των συστατικών της μεσοθεραπείας, καθώς ενισχύει εκ των έσω την ενυδάτωση εφόσον έχει την ιδιότητα να δεσμεύει μόρια νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα. Όλη αυτή η διαδικασία ενεργοποιεί τους ινοβλάστες και την παραγωγή μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

Η Μεσοθεραπεία δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε άτομα με δυσχρωμίες και μέλασμα. Μεγιστοποιεί επίσης τα αποτελέσματα σε περιπτώσεις ουλών ακμής, αλωπεκία και κυτταρίτιδα.

 

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία – PRP (Rich Platelet Plasma). Είναι η θεραπεία από τον ορό του αίματός μας. Δηλαδή δεν χρησιμοποιούμε εξωγενείς ουσίες όπως βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, αλλά εγχύουμε το πλάσμα του αίματός μας. Πραγματοποιείται αρχικά αιμοληψία και στη συνέχεια γίνεται ειδική επεξεργασία και συγκεντρώνεται συμπυκνωμένο πλάσμα αίματος πλούσιο σε αιμοπετάλια. Αυτό το διάλυμα εφαρμόζεται με μικροσκοπικές εγχύσεις στο δέρμα. Τα αιμοπετάλια του ασθενούς, έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα σημεία που πραγματοποιείται η έγχυση. Μέσω της θεραπείας PRP πολλαπλασιάζονται οι αυξητικοί παράγοντες ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα.

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι εξαιρετικά ασφαλής, διότι χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του ασθενούς και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων.

Η Μεσοθεραπεία είναι μια ανώδυνη θεραπεία που διαρκεί 15 με 20 λεπτά. Μπορεί να υπάρξει μια μέτρια ερυθρότητα κατά την εφαρμογή η οποία υποχωρεί άμεσα και ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει αμέσως στα καθήκοντά του.

 

Συνήθως απαιτούνται 5 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 – 30 ημερών σε διάρκεια 3 μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος θεραπειών. Στη συνέχεια χρειάζονται 1-2 συνεδρίες σε ετήσια βάση για συντήρηση. Ωστόσο η μεσοθεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με την ανάγκη της εκάστοτε επιδερμίδας.

 

Μπορεί να γίνει καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν υπάρχει ειδικός περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας.

 

Είναι μία μη χειρουργική θεραπεία που αναζωογονεί το δέρμα, προκαλεί σύσφιξη, σβήνει μικρές γραμμές & ρυτίδες και προσφέρει λάμψη και νεανική όψη.

 

Για τη Μεσοθεραπεία απευθυνόμαστε αποκλειστικά σε ειδικό δερματολόγο, καθώς για την εφαρμογή της χρησιμοποιείται βελόνα και είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σε περιβάλλον ιατρείου τηρώντας όλες τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Φυσικά η δερματολόγος είναι υπεύθυνη για την επιλογή του υλικού που ταιριάζει στις ανάγκες κάθε επιδερμίδας ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Κλείστε ραντεβού με την ιατρό και βρείτε λύση, άμεσα

 

Τηλ.: 2108985811   |    Κιν.: 6974123978