Ξανθελάσματα βλεφάρων

Το 🅟🅛🅔🅧🅡 είναι ιδανικό και για τα ξανθελάσματα!

ξανθελασμα1
x1

Ξανθελάσματα βλεφάρων

Τα ξανθελάσματα είναι εκείνα τα κίτρινα-πορτοκαλί επίπεδα ογκίδια, που παρουσιάζονται στα άνω και κάτω βλέφαρα κοντά στη ρινική πυραμίδα. Είναι σαν κίτρινες πλάκες στην επιφάνεια του δέρματος.

 

Αυτές οι πλάκες οφείλονται σε συσσώρευση χοληστερόλης ή λιπιδίων στο αίμα και σε κληρονομικά αίτια, που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνισή τους.

 

Το μέγεθός τους είναι μεταξύ 2 mm έως 3 mm.

 

Τα ξανθελάσματα συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους σε άτομα μέσης ηλικίας μεταξύ 40 – 60 ετών και των δύο φύλων, αλλά τα συναντάμε συχνότερα σε γυναίκες. Εξαιρετικά σπάνια εμφανίζονται σε παιδιά και εφήβους.

 

Με την πάροδο του χρόνου τα ξανθελάσματα μπορούν να αυξηθούν σε μέγεθος ή σε αριθμό. Είναι καλοήθεις βλάβες και εντελώς ακίνδυνες.

 

Το πρόβλημα που προκαλούν είναι κυρίως για αισθητικούς λόγους της εμφάνισής μας, παρά λειτουργικό αν αναλογιστεί κανείς πως δεν πρόκειται ποτέ να επηρεαστεί η όραση από αυτά, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα πόνου, αλλά ούτε εξελίσσονται σε κάποιο είδος κακοήθειας.

 

Η αντιμετώπισή τους μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος. Μόνο ένας ειδικός, στην προκειμένη η δερματολόγος μας, είναι σε θέση να συστήσει την ιδανική θεραπεία για κάθε ασθενή.

 

Μια πολύ καλή και προτεινόμενη θεραπεία για την αφαίρεση των ξανθελασμάτων είναι η θεραπεία PLEXR για αναίμακτη βλεφαροπλαστική, με τοπική αναισθησία και χωρίς ουλές.

 

 

Η θεραπεία PLEXR είναι απολύτως ασφαλής και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα όπως:

  • Δεν γίνεται χειρουργική τομή στα βλέφαρα, συνεπώς αποφεύγονται τα ράμματα.
  • Προηγείται τοπική αναισθησία στην πάσχουσα περιοχή με αλοιφή.
  • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής δεν πονάει καθόλου. Η αίσθηση τσιμπήματος που προκαλείται είναι σχεδόν μηδαμινή.
  •  Δεν απαιτείται φαρμακευτική αγωγή μετά το πέρας της θεραπείας.
Κλείστε ραντεβού με την ιατρό και βρείτε λύση, άμεσα

 

Τηλ.: 2108985811   |    Κιν.: 6974123978