Παθήσεις Τριχών

Never forget to love yourself!

21125622_748145948706791_1532283252457129101_o
Τα μαλλιά αποτελούν σημαντικό στοιχείο τόσο της εμφάνισης όσο και της προσωπικότητάς μας. Στο τριχωτό της κεφαλής φυσιολογικά υπάρχουν περίπου 100.000-150.000 τρίχες σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Ο κύκλος ζωής των τριχών χαρακτηρίζεται από εναλλαγή περιόδων ηρεμίας με περιόδους δραστηριότητας και παραγωγής τριχών. Περίπου το 85% των μαλλιών μας βρίσκεται στην αναγενή φάση, την περίοδο δηλαδή ανάπτυξης, και διαρκεί 2-6 χρόνια. Το 2%-3% βρίσκεται στο καταγενές στάδιο, το μεταβατικό στάδιο ανάπτυξης, διάρκειας 2 εβδομάδων, ενώ το 10%-15% των μαλλιών μας βρίσκονται στο τελογενές στάδιο, φάση πριν από την πτώση, διάρκειας 3 μηνών.
Η Ανδρογενετική Αλωπεκία συνιστάται στην αποψίλωση της κεντρικής περιοχής του τριχωτού της κεφαλής. Η αλωπεκία είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που οφείλεται στα ανδρογόνα και εμφανίζεται σε άτομα με γενετική προδιάθεση. Η αλωπεκία μάλλον κληρονομείται πολυγονιδιακά. Αρχικά παρατηρείται αμφικροταφική υποχώρηση της πρόσθιας γραμμής του τριχωτού της κεφαλής ,η οποία στη συνέχεια λαμβάνει το σχήμα του γράμματος “Μ”. Στο επόμενο στάδιο παρατηρείται τριχόπτωση στη περιοχή της κουράς ,η οποία τελικά καταλήγει σε αποψίλωση όλης της κεντρικής περιοχής του τριχωτού της κεφαλής. Η αλωπεκία μπορεί να πρωτοεκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή μετά την εφηβεία και το φαινόμενο συνήθως ολοκληρώνεται όταν ο ασθενής είναι περίπου 40 ετών.
Η Ανδρογενετική Αλωπεκία στις γυναίκες είναι μία συχνή, κληρονομική πάθηση στην οποία παρατηρείται διάχυτη λέπτυνση τριχών στην κεντρική περιοχή της κεφαλής και αρχίζει  σε σχετικά μικρή ηλικία. Δεν έχει σχέση με την τριχόπτωση λόγω προχωρημένης ηλικίας που εμφανίζεται κατά την 6η με 8η δεκαετία της ζωής. Οικογενειακό ιστορικό αλωπεκίας γυναικείου τύπου μπορεί να αναφέρεται είτε από την πλευρά του πατέρα, είτε από την πλευρά της μητέρας. Οι γυναίκες ασθενείς σπανίως φτάνουν σε πλήρη αποψίλωση του τριχωτού της κεφαλής, όπως οι άνδρες. Η κληρονομικού τύπου λέπτυνση του τριχωτού της κεφαλής πρωτοεκδηλώνεται κατά την εφηβεία ή την 3η και  4η δεκαετία της ζωής και κορυφώνεται στην 4η δεκαετία της ζωής. Η απώλεια είναι βαθμιαία και όχι αιφνίδια ή μαζική.
Η Γυροειδής Αλωπεκία συνιστάται στην αιφνίδια και πλήρη απώλεια των τριχών μιας καλώς περιγεγγραμμένης, συνήθως κυκλικής, περιοχής του τριχωτού της κεφαλής. Είναι συχνότερη στα παιδιά και σε νεαρούς ενήλικες. Παρατηρείται αιφνίδια εμφάνιση μίας ή περισσότερων περιοχών, διαστάσεων 1-4 cm, που παρουσιάζουν τριχόπτωση. Μπορεί επίσης να προσβάλλονται οι βλεφαρίδες, το γένειο ή σπανίως άλλες περιοχές του δέρματος. Σε νέους ασθενείς πολύ συχνά παρατηρείται καθολική αλωπεκία, ενώ μπορεί να εμφανίζονται εναλλάξ κύκλοι τριχοφυΐας και τριχόπτωσης. Η απώλεια όλων των τριχών του σώματος είναι πολύ σπάνια. Οι ασθενείς πολύ συχνά αποδίδουν την πάθηση σε αυξημένο stress, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που να υποστηρίζουν αυτή την άποψη.
Στη Laderma χρησιμοποιούμε τις πλέον προηγμένες θεραπευτικές μεθόδους για κάθε είδους πάθηση των τριχών, τριχωτού κεφαλής και αλωπεκίας. Γίνεται αναλυτική τριχοσκοπική μελέτη για διάγνωση της αληθινής αιτίας της τριχόπτωσης και γενετικό τεστ τριχόπτωσης για θεραπεία βασισμένη στο DNA σας. Συχνά είναι απαραίτητη μια συγκριτική τριχοσκοπική μελέτη για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του θεραπευτικού πλάνου.
72400882_1213627295491985_2883274123478302720_o
Κλείστε ραντεβού με την ιατρό και βρείτε λύση, άμεσα

 

Τηλ.: 2108985811

 

Κιν.: 6974123978